113046.jpg
 
 
Niagara Falls, here we come! Bussi Niagaralle lähti 10am Xerox-talon edestä. Taas piti herätä aikasin, koska ei oikeen tietty missä se Xerox-talo on. Tietysti se löyty helposti ja me oltiin 40 min etuajassa.
 
Retkellä oli meidän lisäks muutama samasta koulusta oleva tyttö ja paljon muita kansainvälisiä opiskelijoita ja vaihtareita. Retken ohjelmassa oli ensin vierailu viinitilalla, jossa tehtiin paikallista erikoisuutta icewinea. Sitten pysähdyttiin Niagara-on-the-Laken kaupungissa, josta matka jatku sitten putouksille.
 
Viinitilavierailu ei ollut kovin kummonen. Mies selitti miten ne tekee viiniä ja kerto siitä icewinesta ja siinäpä se. Lopuksi sai maistaa viinejä, tavalliset valko- ja punaviini oli ilmasia mutta se icewine, jota olis ollu hauska maistaa makso melkein $10 pelkkä maistiainen, joten en todellakaan sitten maistanu sitä.
 
Niagara-on-the-Laken kaupunki oli kun satukirjoista. Tosi kaunis paikka. Isoja taloja, joissa oli isot pihat. Ei ollenkaan niinkun se alue, millä täällä asun. Warden tai Eastwood (en tiedä kumpaan se kuuluu) on oikeastaan aika synkkä paikka. Kaupungissa oli tosi kuuma. Koko päivän lämpötila oli varjossakin yli 30 astetta. Onneks bussissa oli ilmastointi. Oli todella kuuma!
 
Itse Niagaran putoukset, kun sinne asti viimein päästiin, oli todella upeat. Me mentiin laivalle, joka ajoi ihan sinne putousten viereen. Mahtava kokemus ja tulipa samalla ilmainen suihku. Tai ei niinkään ilmanen mutta suihku kuitenkin. Se todella virkisti. Sain putouksista myös hyviä kuvia. Kanadan puoleinen putous oli paljon hienompi kun jenkkien puoleinen. Näkymä putouksille on myös kuulemma parempi Kanadan puolelta, kun USA:n. En tiedä. Me ei käyty jenkkien puolella.
 
Muusta Niagara Fallsin alueesta en pitäny. Se oli varsinainen turistirysä. Koko alue kun suurta huvipuistoa, tosin laitteita siellä ei ollu paljoa. Matkamuistomyymälöitä joka nurkassa ja kaikenlaisia museoita ja muuta humpuukia, millä yritetään viedä ihmisten rahat. Käytiin Starbucksin kahvilassa, ihan samanlaisessa kun perjantaina downtownissa. Kaikki tuotteet oli noin dollarin kalliimpia Niagaralla.
 
Yhdensuuntaseen bussimatkaan meni aikaa pari tuntia ilman pysähdyksiä, joten takasin Torontossa oltiin vasta myöhään illalla.